torstai 19. toukokuuta 2011

Viikko 19 (6 viikkoa Jukolaan)

Toivottavasti minun ei tarvitse enää kuunnella eikä katsella leijonia, eikä myöskään puhua kukkapenkeistä. Voin tunnustaa kuuluneeni ilmeiseen suomalaisvähemmistöön, joka kiekkopelin sijaan seurasi TV1:n Maestro -ohjelmaa. Suhteeni kiekkopeliin on melko laimea, ja vieläkin laimeampi se on juhlimispolitiikkaan tai kansalaisten kiihkoon. Lajin tunnettavuudesta tai mistään muustakaan urheilullisesta perustelusta tai raharikkaista kiekkopelleistä on turhaa kommentoida, mutta yksi asia jäi riepomaan. Humalainen urheilija nuuska huulessa ei kuulu suoraan TV-lähetykseen pikkukakkosen aikaan halailemaan presidenttiä. Korkeintaan se kuuluu ruotsalaisen sataman terminaaliin lokakuun lopussa, ilman presidenttiä ja suoraa lähetystä. Jos nyt sinnekään.

Ja sprinttisuunnistuksen osalta voisi vetäistä yhteen viimeisen viikon kirjoitukset toteamalla: "Näin se on." Paljon on saatu kukkapenkeistä asiaa, kuten liittotason blogissakin todettiin. Oma kantani sprinttisuunnistukseen on jotensakin itsestään selvä, eikä sitä kannata enää hokea. Onneksi leikatut kukkapuskat ja puoliavoimet portit ovat vieneet huomion kisakuulutuksesta, josta olin yhtenä vastaamassa. Kyllä suunnistuksenkin kohdalla voi jo nykyään todeta, että kyllä se tekniikka on vaan ihmeellistä. Kehtaakohan sitä kohta enää järjestää kisoja, jossa ei ole onlinea, webbi-tv:tä, screeniä ja päälle vielä gepsiä. Maaseutu autioituu, miten käy pienten kansallisten?

Mutta sitten asiaan. Viikko 19 oli jo oikeampaa tekemistä, jota sitten leimasikin kipuilut jalassa. Jonkinlainen hermokipu jäytää edelleen, koska vähänkin reippaampien jälkeen alkaa iltaisin levolle laskiessa aika kenkut juilinnat koivessa. Ei ole hyvä se, mutta nautitaan nyt edes tästäkin vähästä.

MA 9.5.
ilta. S 62 PK1 Puikkari, - Hitaalla vauhdilla suunnistusajatusta hakien, yhteensä 30 rastiväliä, pääosin ihan hyvää tekemistä, mutta jalat loppui tuntiin.

TI 10.5.
ilta. P 40 PK1 + J 34 PK1, -Pyöräosuus hyötyliikuntana ja päälle pieni juoksu, oli puutunutta menoa.

KE 11.5.
ilta. J+K 45 PK1 kärryjen kanssa + P 58 PK1+7 PK2. - Alkulenkki kärryjen kanssa kevyesti, loppuosa pyöritystä metsäpoluilla Vimppojen pyöräilyjaoston yhteislenkillä.

TO 12.5.
ilta. J 29PK1+6PK2+4VK1+4VK2+2MK, 4x4'/2' maastovedot Hannunharjulla. - Yllättävän hyvä meno ja viimeinen veto oli jo lähellä "vanhaa mallia", sadekelissä nautiskelua.

PE 13.5.
aamu.  J 29PK1 + KV 23 kotijumppaa, - Hyötyliikuntana aamulenkki ja jumppaa päälle, jalassa tuntui eilisen jäljet... 

LA 14.5.
aamu. J 8 PK1 ver. + S 15VK1+5VK2 Särkänniemen rata koejuosten (20:20), - Vähän kylmiltään juostu, mutta ihan kiva tunne. Muutamassa paikassa vähän katselin karttaa ja paikkoja, lopussa hölläsin. Loppupäivä kuuluttamossa...  
ilta. P 30 PK1, kevyttä pyöritystä jalkojen elvyttämiseksi, aika uupunutta.

SU 15.5.
aamu. J+K 85 PK1, saappailla maastossa. - Jalat vieläkin puuduksissa ja kipujakin tuntui. Iltapäivällä autosuunnistuskisailussa sopiva taitotreeni, mukavaa oli. 

YHT: 8 h 6 min, juoksua 38,9 km ja 47 km pyöräilyä. Punnitus viikon päätteeksi 76,9 kg.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti