torstai 5. marraskuuta 2009

Rok rok!

Rokotuksia, jonoja, käsidesiä, hysteriaa!! Sitäkö tämä nyt sitten on? Tä?!

Ei vaineskaan, epidemia on rantautunut meidänkin kouluumme ja tokihan sitä päivittäin tulee mietiskeltyä, koska kolahtaa. Sikälihän se ei nyt haittaisi kovinkaan paljon, verrattuna esim. joulukuun alkuun, jolloin pitäisi surauttaa Tsaariselälle mättämään. Sikäli on vähän kahtiajakoinen kaveri nyt.

Annan kuitenkin esimerkin siitä, kuinka flunssat kätevästi siirtyvät firmani ruohonjuuriosastolla. Kaikki nimet ovat muutettuja, eikä millään ole mitään yhteyttä mihinkään, tämä tiedoksi kaikille vakaville lukijoille. Eikä tämä myöskään ole virkavirhe, johon joku voisi tarttua.

Tänään oli uunimakkarapäivä ja siitä on hyvä alkaa. Lähestymme jonon kanssa kohti ruokalaa ja samalla aikeella on liikkeellä myös rinnakkainen porukka. Ajoneuvoyhdistelmien kisa kiihtyy kohti linjastoa, mutta tunnustan tappioni kapenevassa käytävässä. Edessäni Veikko ja Erkki painivat veljellistä vääntöä, kädet tukevasti toisissaan kiinni. Samia torutaan siitä, että hän on livistänyt jonoon pesemättä käsiään, ensi kerralla sitten. Kari tutkiskelee omaa räkäänsä ja syö sen lopulta, saa myöskin torut opelta. Sirkun peppua kutittaa ja lienee pikkaritkin pikkuisen huonosti, Sirkku hienona neitinä korjaa asian ja pujauttaa sormen vielä nenään kun sielläkin kutittaa...


Kaartaessamme lopulta ruokalaan besserwisser Veijo päättää kätellä luokkatoverinsa tulevan pisnismiehen tavoin ja yrittää myös minulle. Teen perinteisen ähäkutti-liikkeen ja vedän viime hetkellä käden pois. Askoa aivastuttaa ja käsiinhän se sitten tulee, luonnollisesti. Nenän alla roikuskeleva jojo pitää vielä raapaista kämmenen kautta housuihin. Mari ja Muru halailevat vielä tarjottimien luona toisiaan, koska ovat bestiksiä, niinku.

Linjaston alussa Eero kauhoo veitsiä ja haarukoita laatikon pohjalta, kolme putoaa myös lattialle. Eero on fiksu poika ja nostaa ne takaisin laatikkoon, kiitos Eero. Muusiastialla Simoa yskittää, niinpä niin. Juusolla hermo pettää makkara-astialla, kun pihdit ovat liian isot: "Otanpa tuosta sormilla, eihän se ketään haittaa. Tai emmä jaksa kolmea, laitan tän takaisin, niin saa muutkin."
Anna ottaa raastetta reippaasti ja heittää lopuksi ottimet raasteen sekaan astiaan.
Maitoautomaatilla Yrjö hakee jo kolmatta mukia ja painaa tietysti ensin likaisella mukilla vapauttavaa salpaa kunnes kyllästyy ja ottaa myös sormet käyttöön.

Lopulta istahdan pöytääni tarjottimen kanssa. Sari ahmii liikaa makkuria kerralla ja alkaa yskittämään. Huokaisen ja pyyhin makkararoippeet silmälaseista. "Onneksi meillä on tämä ihana ateriaetu", totean kun nousen pöydästä nautittuani lounasta 6 min 34 s.
Ja eihän täältä mitään flunssaa voi saada.

Tänään sain röntgenin tulokset. No soirossahan se viisari oli ja leikattavahan se on. On kuulemma sellainen hankala tapaus, että tulee lähete ihan suukirurgille. Ehkä jo ensi viikolla. Tiedä sitten mitä tulee, mutta kai se on hoidettava pois kuleksimasta. Samperi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti