sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Viisi tuntia maaliintulosta

Tunne on aika virkeä. Ojentajissa tuntuu tasatuuppaus, samoin kyynärpäissä. Muuten kuppi kahvia ja makaroniloodat palauttivat miehen valmiiksi illan treeniin. Tässä kuitenkin pieni tiivistys päivän urakasta.


Tilastoja ja numeroita:
5.04,16, sija 9. (M 90 P)
keskivauhti 3.23 min/km
nousua 1009m (Suunnon mukaan)
keskisyke 140
maksimisyke 165 (87 km:n kohdalla)
PK-alueella 4.16,41 VK-alueella 0.47,35

Tallipäällikkö saneli tiukat raamit starttiluvan saamiseksi, ja niitä lähdin noudattamaan kiltisti. Eli alkumatka nautiskellen ja rauhallisesti. Jos on voimia vielä jäljellä, niin viimeisen kympin saa hiihtää kilpaa. Herätys oli kello 4.02 ja lähtöpaikalle saavuimme puoli tuntia ennen lähtöä. Järjetön vessahätä ja vielä järjettömämmät jonot meinasivat aiheuttaa hämminkiä, mutta kaikki oli hyvin.
Juoksuverryttelyssä tuntui vähän kylmältä ja vuoden 2000 hiihtolakki ja hiihtopuvun suunnistuksissa repaloitunut yläosa vaikutti vähän kepoiselta varustukselta. Matkaan päästiin lievällä varaslähdöllä, kun kokeneet karjut tempaisivat matkaan heti vaatteen noustua. Sykemittari näytti samantien low batterya ja olin sekaisin kuin marjamettässä, kun tarkoitus oli vähän sykkeitäkin seurailla. Mutta siitä se suttaantui ja patterit kesti.

2 km: Jos jonkinmoista tamppaajaa paiskoi kauhealla vauhdilla ja itse koitin vain lykkiä rennosti. Samassa letkassa kulki naisten kärki. Lopulta naisten voittaja hävisi minulle 50 minuuttia...
10 km (Kuninkaanlähde): Noin 34 min. Hidas letka tuli valituksi ja aika vikkelään lähdin työstämään seuraavaa lössiä kiinni kohti Jämiä.
18 km (Jämi): Juotot selkään ja uuteen letkaan. Suksen ensiluisto alkoi kadota ja onnistuin muutenkin sähläämään kaikkien releiden kanssa. Sijoitus koko porukassa oli jotain 40:n pinnassa.
33 km (Vatula): Rennon letkeää menoa aikalailla yssikseen. Tasatyöntö alkoi lievästi tympimään ja alaselkä meinasi puutua. Sykkeet lötkötti 125-135:n välillä.
45 km (Lentokenttä): Puolimatka taittui noin 2,5 tuntiin. Tunne oli hyvä ja tyhjää oli ladulla edessä ja takana. Sijoitus oli noussut muutaman pykälän. Ongelmaksi alkoi muodostumaan kasvava k***hätä...

50 km: Housut kinttuun ja minuutin breikki.
52 km: Kyröskosken kävelyosuus alkoi ajassa 2.51. Nostin pari pykälää ja aloin jo etukäteen nauttimaan alkavasta nousupätkästä, jossa saisi hiihtää vuorohiihtoa.


59 km (Lintuharju): Seinään ajaneita kavereita alkoi tulla vastaan ja sija nousi 30:n nurkille. Pito oli loistava ja into lyömiseen alkoi kasvaa. Vaikkakin tasatyöntö tympi edelleen.
69 km: Rokkakosken nousu oli yhtä nautintoa, muistikuvat nopeimmasta luisteluhiihdostani vuodelta 2003 olivat täysin toisenlaiset. Selkää sai napsia jatkuvasti.
74 km: Pentinmaalta aloitin kiihtyvän pätkän, tosin Puuvuoren killerinousu oli poistettu sitten viime kerran ja tasamaata hiihdeltiin aiempaa enemmän.
80 km - Maali: Tein sovitusti ja aloitin "iskun". Populaa tuli vastaan kiihtyvästi ja ihan viimeiselle kilometrille asti sai ohitella ihan kivasti. Voimia oli hyvin jäljellä, mutta profiili oli aika tasainen ja tasurini ei ollut ehkä ihan Pirkka-tasoa. Maalissa oli varaa hymyillä, koska totista kilvanhiihtoa ei tullut suoritettua. Olisi toisaalta ollut kiva kokeilla, mutta se olisi voinut olla isohko riski enkä todennäköisesti nyt suunnittelisi iltatreeniä. Ja ehkäpä totinen kisailu olisi vaatinut edes yhden VK-treenin perinteisellä talven aikana. Ja voimatreeniä. Ja vielä jotain muuta.
Mutta näin tällä kertaa. Kiitokset huoltajalle, joka jaksoi seurailla koko aurinkoisen päivän ja huolehtia atleetista. Aamulla paino oli 75kg ja reissun jälkeen 71kg. Nyt palaudun pari päivää ja sitten katsellaan vähän juoksukuvioita, ehkä myös muitakin uusia kuvioita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti