tiistai 2. maaliskuuta 2010

Nostalgiamaisemissa

Viime perjantaina kyselin oppilailta, mitä kukin tekee lomallaan. Yli puolet oli lähdössä Lappiin laskettelemaan ja muutama vissiin vielä ulkomaillekin. Ja jokuhan oli jo viikon ollut omalla lomallaan. Meidän perhe suuntasi napakalle pistokeikalle Sulkavalle anopin luokse. Perjantaina käskytin Pösöötä lumisateessa 350 km yhdellä stopilla ja kankut huusivat sitä kuuluisaa virttä. Kuin pisteeksi i:n päälle Suomen leijonat olivat ovesta sisään astuessani 6-0 tappiolla. Minun oli vaikeata pidätellä tyytyväisyyttäni...

No mutta treeneihin. Anoppi asuu Jukolan 2003 kartalla ja sekös on mannaa se. Pihasta pääsin hiihtelemään mittavaa latuverkkoa, joka oli tosin hiukan vaisusti ajettu lauantaiaamuna. Jukolan kisakeskuksen läpi tuli hiihdeltyä useaankin otteeseen ja tuttuja paikkoja vilisi siellä täällä, jopa Hakan telttaleirin paikkakin. Lumikeli vei hiukan vauhtia suksista, mutta tulihan avattua sulkavalaisille latuja. Samalla muistelin Tetriharjun päällä SM-pitkän messevää sippaustani muistaakseni vuodelta 2006. Matkamme kesti melko tarkkaan 48 tuntia, josta ajasta olin suksilla noin neljä tuntia, juoksemassa noin tunnin ja pulkkamäessä vajaan pari tuntia. Autoa ajoin yhteensä 690 km eli noin yhdeksän tuntia. Loppuaika menikin sitten syödessä ja nukkuessa. Kesällä on tarkoitus päästä juoksentelemaan Rappukallioille ihan kartan kanssa, sen verran hienoja maisemat ovat.

Viikonlopun urheilut:

PE: Lepo, ajo Sulkavalle.
LA: ap. Hiihto 2.50 PK (37km) pertsalla, umpilatuja.
ilta. Juoksu Sulkava-cityn nurkilla 0.42 PK (8km).
SU: ap. Hiihto 1.06 PK (13km) pertsalla, tarraavaa suojalunta ja umpilatuja eli ei ihan timmiä.
Ajo kotiin... ilta. J 0.36 PK (7km) + jumppaa 0.30

Maanantaina aloitin varsinaisen loman ja keli oli sitä ihteään. Päätin käydä katsastamassa kehon vireystilan ja sipaisin modifioidun järvenkierron vaakaisessa räntäsateessa. Keho oli hereillä ja 28km taittui leppoisalla sykkeellä aikaan 2.08. Illalla kävin vielä Hannun vanavedessä toteamassa suksien luiston katoamista 0.50 ja jumppasin päälle. Ja kun kello oli 22, kävi kuten lauantaina naisten kolmenkympin kisan aikana eli silmät alkoivat Jauhojärven sanoin luppasemaan ja kalenteriin oli aika laittaa ruksi päivän 1.3.2010 kohdalle.

Tästä jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti