maanantai 4. tammikuuta 2010

Pois kuninkaan vallasta

Se on uudet vuodet heti siihen kylkeen!

Taas on se kuukausi vuodesta, jolloin osa suomalaisista pyrkii tukevasti, mutta useimmiten hetkellisesti, pois kuninkaan kahleista. Itse olin mukana viime vuonna vakaassa Vimppojen yhteisprojektissa, mutta totesin tämän absoluuttisen totuuden itselleni sopimattomaksi, etenkin kun vietin elämäni sairaimman tammikuun influenssoineen ja varvastulehduksineen. Tälle vuodelle tuli kuvioihin vanha tuttu teema vanhan tutun valmentajan myötä. Koska kuitenkin tunnustan välillä liiankin kiinteän suhteeni kuninkaaseen, otin teeman ilolla vastaan. Teemahan liippaa vahvasti kuninkaan ja tieliikenneasetuksen välistä suhdetta. Projekti alkoi itse asiassa jo joulukuun alusta ja tulee kestämään aina 31.3. asti. Kolme myönnytyspäivää on kalenteriin jiirattu, jotta kupoli ei tyystin ala jumittamaan. Valitettavasti olen jo kaksi käyttänyt ja se kolmaskin huvennee ensi lauantaina. Toisaalta hyvä niin. Valmentaja ajaa tietääkseni edelleen ilman myönnytyskorttien käyttämisiä...

Mutta se siitä. Tauti antoi lopulta periksi, tosin päässä humisee ajoittain ja olotila ailahtelee. Täytyy tarkkailla vielä tovi. Harjoittelun osalta jouduin tekemään pienet muutokset, jotta perinteinen määräviikko tulisi täytettyä. Tällä kertaa poikkesin urautuneesta fenno-ugrilaisesta viikkolaskennastani ja sen sijaan aloitin jakson viime lauantaina. Jotta mitään liian radikaalia ei pääse tapahtumaan, niin toki jakso kestää sen seitsemän päivää.

Tässä tämän vuoden treenit tähän mennessä:

PE 1.1. Olin ensimmäinen hiihtäjä vuonna 2010 Pirkkalan valaistulla, tosin uusi ajamaton lumi ja -16 astetta eivät sinällään auttaneet luistoa, 0.55 PK luistellen (12km). Illaksi roppa löi rekyyliä ja lievä lämmöntunne jätti treenit yhteen.

LA 2.1. Aamupäivällä perinteistä suksien Kuljuun ja takaisin rauhallisesti sykkeitä tarkastellen, 1.53 PK (25km). Illalla saunalenkki Hannun kanssa hölkkäillen, 0.25 PK (4,6km).

SU 3.1. Merta edemmäs kalaan toiveikkaana, mutta ahneella on tunnettu loppu. Eli kohti Nokian latuja kävi tie. Baanoja ei oltu ajettu, toisin kuin Pirkkala-Lempäälä -välillä kuulemma oli... 2.35 PK perinteisellä (33 km). Illalla 0.35 PK juoksua (7 km) ja päälle 0.15 keskivartalon voimaa.

MA 4.1. Aamulla kehvana olo, mahtoiko johtua ensimmäisestä pyhien jälkeisestä nollasta. Menin kuitenkin Pirkkahalliin ja tein verryttelyt+aitakävelyt, jonka jälkeen uskaltauduin vähän tonneille: 3.43, 3.26, 3.25, 3.17 ja 3.07 rennosti parin minuutin palautuksilla. Illalla vielä vatsa tyhjänä Pirkkalan valaistua luistellen 1.11 PK (19km).

Nyt on urheilijaveikon hyvä painaa pää tyynyyn. Kuinkahan paljon päässä humisee huomisaamuna? Hakkarin kierrosta pertsalla olisi mielessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti