maanantai 22. marraskuuta 2010

Vauvantahtia

Ensimmäinen leiri uuden seuran väreissä on historiaa. Tahti oli juuri lääkekuurinsa päättäneelle univelalliselle ihan riittävää. Perjantaina illalla lapotettiin Lamminpään portaissa kunnon mäkitreeni, jossa kone huokaili ihmetyksestä soikeana kun sykkeet paukuttivat kaukana kynnyksien yläpuolella. Kaikkinensa treeni teki todella hyvää, jopa henkisesti, vaikka Mylly näyttikin vahvasti kantapäitään. Kuten teki koko viikonlopun eli tikissä on rajaseudun mies. Lauantaina Jämillä vedettiin suunnistusvetoja, mutta yllättävä lumikerros kovalla kannella sotki vähän kuvioita. Homma muuttui enemmänkin voimajyystöksi, mutta kyllä 15 km:n lenkaus veti meikäläisen kuutamolle. Viimeisessä hyydyin kesken kaiken aivan suorilta jaloilta, kun Mylly lipui ohi. Otin maitojunan kohti mökkiä tuulen tuivertaessa takin jäähän. Peli oli kovaa, koska valmennustiimi oli lyönyt tiukan haasteen taidolliselle puolelle. Kukin veto (1,5-2,0 km, 3-5 rastia) piti muistaa kerralla eli karttaa sai katsoa vain lähdössä. Ei muuten sovi sitten yhtään meikäläisen tekniikalle, ja eksymiähän siellä tuli. Mutta kaikki  treenit pois mukavuusalueelta vievät aina pikkaisen eteenpäin tai ainakin saavat ajattelemaan.

Sen verran lumijuoksu otti kroppaan, että reiden ulkosyrjä kireytyi aika sinkeäksi. Kaikki vähänkin urheiluvammakirjoja selanneet tietävät, että siitä on hyvä ponnistaa kohti juoksijan polvea. Tämän vuoksi jätinkin sunnuntaisen mäkijuoksun väliin ja keskityin venyttelyyn ynnä muihin lihasten kaulimisiin. Kokonaisuudessaan tehosetti oli kuitenkin hyvä startteri harjoittelulle, ja tänään pitkällä lenkillä oli jo mukavan tuntuista talvihipsuttelua. Enää ei tukehdu samantien ja jopa jaksaakin. Taidan ryhtyä urheilijaksi, vaikuttaa kivalta hommalta...

Muuten laiffi pyörii aika pitkälti prinsessan ympärillä, ja varsinaisia ongelmia ei vapaa-ajan viettämisessä ole. Kun vielä huomisesta lähtien palaan töihin, niin arkirutiinien ja treenailun jälkeen voi olla haastavaa löytää aikaa joutaville. Joten jos blogi hiljenee tästä viikosta eteenpäin, on syy helppo löytää. Nyt mennään vauvantahtiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti