torstai 22. huhtikuuta 2010

Odottavan aika on pitkä...

Nyt odotan kotiin pääsyä. En suinkaan kansainväliseltä lentokentältä, vaan töistä. Tai tavallaan odotan töissä töihin pääsyä. Ja sitten kotiin. Eli en siis ole juuri nyt töissä, vaikka olenkin töissä. Sillä vasta kohta olen taas varsinaisesti töissä. Siksi tämä ei siis ole työaikaa, vaikka olenkin työpaikan koneella. Ehkä olisi kuitenkin syytä mennä jo kotiin...

Ylläoleva teksti on eiliseltä, kun aloittelin tätä kirjoitusta tuskissani...

Mutta vielä vähän Siljarasteista. Suorituksellani yllätin itseni ja todennäköisesti myös monen muun. Tai suoritus sinänsä ei yllättänyt itseäni, mutta sijoitus kyllä. Rata oli ihan OK, vaikka ei sopinutkaan meikäläisen profiilille. Toisaalta myös viime vuonna kauden aluksi juoksin yhden parhaista kisoistani helpolla radalla ja helpossa maastossa. Siitä alkoikin sitten alamäki, kun siirryttiin vähän vaikeimpiin maastoihin. Joten ehkä olenkin ollut koko ajan väärässä omista vahvuuksistani, tiedä häntä. Siljassa minuutin lähtöväli oli tällä kertaa minulle suosiollinen, kun Pohjalan lisäksi sain edellä menneistä kiinni Haiharan Rapamahan. Mies vetelikin viimeisen kolmanneksen melko sujuvasti ja kun oma mono ei  syönyt enää yhtään kovempaa, tyydyin varmistamaan Eman suunnistuksen edellä nohevaksi.

Mutta se suorituksista. Palaan vielä hetkeksi kisojen pysäköintiasiaan, jota pohdin jo ennen kisaa, kun kaikesta huolimatta sain itselleni kiireen. Startin myöhäisestä ajankohdasta johtuen en tietenkään tullut pohjoistuuleen seisomaan varsinaissuomalaiselle maatalon pihalle, vaan ajoitin tuloni reiluun tuntiin ennen starttiaikaa. Arvasin joutuvani jonon perään ja otin kävelyaikaan pienen lisäyksen alkuverryttelyn verryttelyksi. Lopulta autoltani oli matkaa kisakeskukseen 3,6 km, mitä pidän jo aika paljona. Osa autoistahan selitteli kaikennäköistä kiireestä lähtöön ym. ja tunki lähemmäs. Näin tekivät lopulta myös oman seurani juniorit, jotka pysäköityään ensin autonsa omani perään toimitsijan ohjeen mukaisesti, lähtivät hetken päästä kaahailemaan lähemmäs kisakeskusta. Itse olen sen verran kisoja järjestellyt, että tiedän jokaisella ratkaisulla olevan oman perusteensa, joten siksi noudatin ohjeita ja lähdin kävelemään. Parin kilometrin jälkeen aloin jo hiukan tuskastua, kun painava rinkka selässä jouduin jo tosissaan työntämään, ettei tulisi kiire. Ja kuitenkin lopulta tuli. Ja startissa tuuli kaatoi Huippuliiga-kyltin jalkani päälle 40s ennen piippiä. Olisiko tämä joku enne ko. kisasarjalle?

Jäin miettimään tuota pysäköintiä vielä sen verran, että kuinka tässä pitäisi pohtia tasapuolista tulkintaa kunkin urheilijan lähtökohdista rahapalkintoja jakavaan kisaan. Eli jos joku ajaa ohjeista huolimatta autonsa kisakeskukseen, niin onko hän samalla viivalla sellaisen kanssa, joka "pakotetaan" kävelemään kisapaikalle melkein neljä kilometriä ennen starttia varusteet selässä. Mitenköhän asia on esim. pikajuoksussa? Mahtaisiko Usain olla tyytyväinen, kun pistettäisiin ensin talsimaan neljä kilometriä kisapaikalle ennen satasen finaalia. Samalla Asafa saisi kärrykyydin viivalle eli olisiko se silloin se kuuluisa sama viiva sitten, tä?!
Tai toisaalta ottiko kukaan autonsa siirtäneistä huomioon sen, että jotkin tyhjät välit saattoivat olla myös tieliikenteeseen kuuluvia kohtaamispaikkoja, jotta tie ei tukkiutuisi. Eli jos joku kisaajista olisi saanut sydänkohtauksen ja olisi tarvittu ambulanssi paikalle. Kuinkahan olisi homma sujunut, kun joku alkupään lähtijä olisi pungennut vastakarvaan Vectrallaan eikä väistämispaikkaa olisi ollut, koska jollakin oli ollut kiire lähtöön ja "oli aivan pakko" saada auto vähän lähemmäs.

En tuomitse, enkä puolusta, koska Fööri otti kyytiin 500m:n matkaksi ennen kisakeskusta. Joten syyttävät sormet vaan tänne. Mutta se siitä.

Ensi lauantaina pitäisi sitten taas iskeä. Matka on miehekäs ja lähtöväliinkin on satsattu resursseja, hyvä niin. Lisäksi olen kerrankin saanut paikan punaiseen ryhmään, enkä numerolle 8 tai 10 kuten yleensä algorytmityksellä on ollut tapana tarjoilla...
Maaston pitäisi sopia kuin nyrkki silmään, mutta eihän noista koskaan tiedä. Pitkästä aikaa on kuitenkin kiva ja odottava fiilis lähteä kisaan, kun kunto tuntuu ihan hyvältä ja viimoiset treenit ovat sujuneet nousujohteisesti. Hiukan tässä tietysti pelottaa, että koska se vire sitten nuupahtaa, kun viimeiset päivät ovat olleet lähinnä neppailua. Loppuun vielä tamperelainen tyyppimaasto, jossa vierailin tiistaina. Yksi pummiloinen tuli, kun mielestäni täysin syteen kartoitetussa rinteessä en mennyt riittävän pitkälle jyrkännekulmia kujuilemaan. Siitä ja maastoon yhtä aikaa lähteneestä sussarin ulkoiluttajasta huolimatta tuntemus oli varsin posetiivin oloinen. Ehkä tuota koirafobiaani on joskus syytä availla tarkemmin, koska muuten tämä menee ihan oudoksi koirafriikkeilyksi...

10 kommenttia:

  1. Perkules kun parkkiohjaajat totes et voit ajaa lähemmäs kun ei oteta tänne enää autoja kun yli 3,5km keskukseen ja on matkalle tilaa sen verran jo syntynyt. Ens kerral kävelet loputkin ;)

    VastaaPoista
  2. Kilpailunjohdollisia ongelmia, joista viime kädessä se lippumies siellä autojonon päässä on vastuussa. Hassua ettei Huippuliigaa voi käydä kutsukilpailu moodissa, jolloin osallistujat tulisivat VIP kyltillä kilpailukeskukseen. Moinen VIPpeily kyllä eriarvoistaisi meidät tavalliset kuolevaiset liikaa. Ehkä parempi nykyisellään, pysyy pesupaikka puhtaampana.

    Lohdutuksena, mikäli se nyt lohduttaa, enemmän ehkä huolettaa; kaikille maanomistajille ei oltu ilmoitettu että heidän pelloilleen ei tietä pitkin kisan aikana pääse, siittä tullaan maaliin!

    VastaaPoista
  3. Juu Tero,

    otahan tämä tsaarimaisena pottuiluna, jonka tavoite jää toisinaan hämärän peittoon.

    Kirjoitinkin jo SuunnistusNetiin ennen sinun kommenttisi lukemista, että en syyllistä ketään, vähiten teikäläistä, joka kohteliaana tarjosit kyytiä. Kunhan mouhoan, kun en muuta keksi ;)

    VastaaPoista
  4. Älä välitä, et ollut ainoa ketä ärsytti. Itse yritin etukäteen selvittää, että onko lapsiperheille jotain lähiparkkia. Sain ympäripyöreistä vastauksista sen kuvan, että asiaa yritetään järjestää, mutta perjantain ilma vielä vaikuttaa. Ja kun silloin satoi enkä saanut sen kummempaa vahvistusta, että lapsipeheille jotain olisi, niin oletin että ei ole. Niinpä jäimme kiltisti sinne reilun kahden kilometrin päähän, mihin jono silloin ulottui. Siinä kahta lasta rattaiden kanssa työtäessä ja lapsiperheiden ohi ajaessa otti ehkä hivenen päähän. Sain selvityksen, että asia oli päätetty vasta lauantaiaamuna. Joten eipä olisi kannattanut sittenkään yrittää olla tunnollinen ja selvitellä asiaa etukäteen (tuntuu vain jotenkin niin tylsältä aina parkkimiehiltä kysellä, että pääsisikö lastenvaunujen kanssa lähemmäksi ja siksi haluan selvittää asian jo etukäteen)... Ehdin kuitenkin ajoissa lähtöön ja autokin saatiin Petterin loppuverryttelyn ansiosta melkoisen paljon lähemmäksi, joten ehkä tämä vain kasvattaa seuraavia kilpailuita ajatellen.

    VastaaPoista
  5. Eve, tuo kaupasta myös levy suklaata.
    -p

    VastaaPoista
  6. Toi on just tätä. Perheelliset ne on pahimpia. Lapsia on kasapäin jotta aina pääsis lähimpään parkkiin ja jaksais kantaa sekit ja palkinnot farmariautolle. Muutama mukula kehiin ja äkkiä, vaikka naapurin kakarat (jos eivät soittais viulua)

    VastaaPoista
  7. Perhe on paras ja pahin. Perheeseen on helppo vedota kun hommat sujuu tai ei suju. Ja meikäläisen tapauksessa uusioperheeseen on vielä parempi vedota. Kas elämän ihanuutta tämäkin. Mutta anna pikkasen valittaa, ihan vähän vaan napista ;)

    VastaaPoista
  8. Saas nähdä sen suklaan kanssa ;)

    Mutta lapsia kannattaa kyllä hankkia. On ne niin ihania ja elämä helppoa :)

    VastaaPoista
  9. Kaikille maanomistajille oli kyllä ilmoitettu, auto joka meni kesken kilpailun maaliviitoitusta pitkin oli poliisi.

    VastaaPoista
  10. Ja kaks Lynxin rotjaketta tuli oikein vip-lipun kanssa kisakeskukseen parkkiin. Tekisköhän ne kisoista juttua Ilveksenpennuntassunjälkiä -seuralehteen? Ei muuta kuin Halogeenin pressilippua rinnukseen ja ajat auton viitoituksen varteen.
    -p

    VastaaPoista