maanantai 17. tammikuuta 2011

Den andra

Kakkosviikko on aina kakkosviikko. Pyhien jälkeistä koomaa ja turhautumisia arjen kohtaamisissa. Päätin antaa maailman maata paikoillaan, mutta sen ääni oli kuitenkin liian voimakas ja raapaisen vielä rikkipäällä pienet tujaukset viime viikon kohtaamisista. Nimittäin nykyisessä työpaikassani viriää aina ymmärrettävästi keskusteluja urheilusta, koska mestoilla pyörii arviolta kymmenen eri lajin joko järjestöihmistä tai muuta edustajaa.

Yksi yleinen virren aihe on olot ja suhteet sekä niiden yhdistelmät. Aina maksaa liikaa ja on liian vähän, ainakin vuoroja. Puhe soljui perjantaina jotenkin Pirkkahalliin ja laduille, sillä olenhan ainoa kestävyysihminen koko konsernissa (siinä on kestämistä), ja minunkin kanssani pitäisi jotenkin keskustella, ainakin kohteliaisuudesta. No, hiertymän aihe oli se, miksi P-halli on ilmainen ja miksi hiihtäjien pitää saada ladut kunnan tekemänä ilmaiseksi. Ja kiakkomies maksaa 200 euroa kaudessa vuoroista. Miksi?? En lähde sen enempää huttuamaan, mutta otan maanläheisen näkökulman tähän hiihtoasiaan. Molemmat mainitut lajit ovat talviurheilua, eikö? Eli molemmat ovat siitä päätellen ulkolajeja, eikö? Koska jos ollaan sisällä, niin jää ja lumi sulavat, eikö? No hyvä, koska nythän on mitä muikeimmat kelit ulkolajeille. Kävin perjantaina hiihtolenkillä kunnan veronappuloilla hoitamalla ladulla ja lisäkseni edestakaista valaistua hinkkasi noin 40 muuta kuntalaista. Ja heistä suurin osa oli ihan peruskuntoilijaa ilman Masukan Nanohypersonicisupraflex-suksia. Latuhan käy myös kunnan veronappuloilla hoitaman jääkaukalon vieressä kääntymässä ja siellä ei ollut yhden yhtä harrastajaa paikalla. Miljoonan watin vanhat halogeenit suihkuttivat valoaan jäälle, mutta yhden yhtä raipea ei näkynyt. Miksi siis ladut ovat kunnan ylläpitämiä? Tä!?

Ja sitten P-halliin. Jokunen vuosi taaksepäinhän halliin oli käyttömaksu, jolla kai yriteltiin peitota joitakin kustannuksia. Itsekin sain silloin tällaisen käyttökortin, jota kannoin orjallisesti mukanani siinä toivossa, että joku vakseista joskus kysyisi. Olisin sitten saanut ylpeänä näytellä korttiani, kun samalla aidankaatelijat ja roskaajat olisi kannettu raiveleista mäelle. Mutta ei yhden yhtä kertaa tullut vaksi. Nykyisin voisin maksaa talvesta vaikka kolminkertaisen hinnan, jotta saisin vedellä rauhassa. Mutta toisaalta kun viime torstaina kuuden aikaan katseli urheilevien lasten, nuorten ja aikuisten määrää hallissa, niin väistämättä tuli mieleen hyvät ajatukset maksuttomuudesta. Arviolta seitsemän eri lajia oli edustettuna ja suorituspaikat kansoitettuna siten että moinen porukka ei mahtuisi edes seisomaan jäähallin jäälle. Tätähän tämä on, mutta miksi kiakkomiehen pitää maksaa...

Vielä yksi ennen kakkosviikon harjoitteita. Töissä sain luonnollisesti myös vastailla Minnan valintaan vuoden urheilijaksi. Järkyttävin (mutta kuvaavin) kommentti osui perjantaille, kun eräs sisäpalloilulajin ihmeinen totesi seuraavasti: "Sano nyt, voittiko Kauppi ulkonäöllä tittelin? Eikö voittanutkin vähän ulkonäöllä tittelin?" Vaikka olenkin keskimäärin hyvin rauhallinen kaveri, oli kolmea senttiä vaille, etten kimpaantunut. Totesin vain kylmästi, että vai niin... Tällä tasolla mennään lajissa, jonka SM-sarjassa pelaajat pelaavat nuuska huulessa televisiopelejä...

No mutta nythän mentiin taas ihan uuden filologian vastaisesti ja käännyttiin negatiivisuuden ojankaivuuseen. Pois itku ja valitusvirret, enää kaksi viikkoa vetskujen SM-kisoihin ja panokset kovenee:

Viikko 2:

MA 10.1.
Lepopäivä, venyttelyä ja muuta puuhailua esim. lumilinnan tekoa :)

TI 11.1.
Aamulla kropan kartoitusta ja illalla aktivointiliikkeitä + KV 15 keskivartalolle, päälle venyttelyt 

KE 12.1.
Ilta: J 71PK1 + 11PK2 Pirkkalan teitä Punakoneen yhteislenkillä, sekaan 5x100m kiihdytysrullailut. Ennen lenkkiä pakaran aktivointeja ja lumitöitä... 

TO 13.1.
Aamu: Lumitöitä puoli tuntia verryttelyksi, josta P-halliin tekemään nopeusvoimatreeni, yht. JT 15 (aidat+koord.) + NV 20 + J 15 PK1 (sis. 10x100m kiihdytys 18s-17s) -Tuntui ihan hyvältä ja lopussa kiihdytyksissä juoksukin oli ihan rullaavaa. 
Ilta: P-hallissa 8x1000m/2', Yht. J33PK1(ver+pal)+10PK2+7VK1+12VK2+7MK, vetojen ajat: 3.30 (avg 151), 3.27 (156), 3.20 (159), 3.16 (162), 3.10 (166), 3.05 (169), 3.00 (170), 2.53 (172, max 182). - Juoksu tuntui hyvältä ja oli helppoa vielä kuudennessa vedossa, viimeisissä joutui jo ahtaammalle, mutta oli hyvää tekemistä keulalla. Angsti oli veturina vedot 4-7. 

PE 14.1.
Iltapäivä: Töiden jälkeen palauttavaa hiihtelyä, yht. H 67 PK1. -Vasen takareisi kiriänä, muuten ihan nautiskeltavaa. 
Ilta: P-hallissa nopeusvoimaharjoitus, yht. J 16PK1 (ver.+5x100m kiihdytys 17s) + JT 18 (aitoja ja koord.) + NV 19. - Oli nahkaista touhua: takareisi sinkeänä, mutta lopussa tuntui keho heräävän ja menin hymyillen kotiin.

LA 15.1.
Aamu: Pyynikillä kiihtyvästi kaksi kierrosta TJ-reittiä, pakkasta 17 raatia. Yht. J 22PK1+5PK2+21VK1+32VK2+5MK, kierrokset 32.19 (avg 157) ja 31.21 (168). - Ei kovin helppoa menoa pakkasessa, vasen takareisi vihelsi ja oli kankeaa rypistelyä, keli kuitenkin makea ja henkisyys kasvoi pari napsua.  
Ilta: Palauttelua salilla pakkasta paossa, yht. kuntopyörä 10PK1 + sisäsauvakävely 10 PK1 + KV 20 (keskivartalo + lihasaktivoinnit) 

SU 16.1.
Aamu: Huoltava hiihtolenkki Hakkariin ja takaisin (35,5 km), yht. H 151 PK1 (p), -Takareisi yhä lievästi sinkeänä. 

Yht. 10 h 25 min, juoksua 56 km ja hiihtoa+muuta 56 km.

Suunnistuksesta on nyt kyllä tullut superin mediaseksikäs laji, koska Minnan lisäksi molempien iltapäivälehtien viikonloppunumeroiden lööppeihin pääsivät vain Hjallis ja Katri Helena (+ nuori rakastaja). Näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti