perjantai 21. tammikuuta 2011

Konkretiaa?

Töihin ajellessani kuuntelin ranskalaisen autoteollisuuden helmen radiosta uutisia ja törmäsin aikojen aikaiseen konkretiaan:

Joku kaveri nimeltä Hakkeri oli varastanut interwebistä valtioiden päästöoikeuksia 30 miljuunan arvosta ja sitten myynyt ne päästökauppapörssissä etiäpäin. Eli siis toisin sanoen mitä nyt sitten on varastettu? Joku kasa lipukkeitako, joissa lukee kuinka paljon saat päästellä menemään? Täh!? Sanoisin, että nyt ollaan konkretian ytimessä. Osta lupa päästellä. Miltähän sellainen lupa ihan luonnossa näyttää? Jaa mutta sehän ostetaan netissä, kyllä on kinkkinen juttu. Joku ylipäästöoikeuspäällikkö jossain päästöoikeustoimistossa päättää, että näin paljon pistetään tämmöisiä myyntiin, hallitsee planeettaa kuin itse pääjehu. Saakohan sitä tällainen tavallinen tallaaja ostaa itselleen päästöoikeuden? Laittaisi sen sitten tuonne takapihalle köllöttelemään. Sulaisi lumet ympäriltä. Siinä möllöttäisi, päästöoikeus.

Huhhuh, on tämä aikamoista. Olisinpa siellä 70-luvulla, kun oikeasti päästeltiin 200 km viikossa paljain jaloin. Ei ollut seljissä välilevyjä kuten nykyään...

Edelleen takareidessä kirraa, saatan huolestua muutaman päivän päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti